Több ezer fotó leválogatása akár 10 perc alatt? Igen!

aug 12, 2022 | Fotósképző

ImagenAI, ha egy igazán intelligens programot keresel

Fotósként biztosan te is szembesültél már azzal, hogy a képszerkesztés mennyire összetett és időigényes folyamat. Illetve hogy néha mennyire rögös út vezet odáig, amíg rátalálsz a számodra legmegfelelőbb, minden igényedet kielégítő programra, amivel elérheted a lehető legprofibb végeredményt. Most induló sorozatunkban ezt a keresgélést szeretnénk lerövidíteni számodra, ezért a következőkben számos olyan programot fogunk bemutatni neked, melyek jelentősen megkönnyítheted az életedet.

Elsőként az ImagenAI nevű programot hoztuk el, mely egy mesterséges intelligencia által támogatott asztali fényképszerkesztő alkalmazást takar, ami az Adobe Lightroom munkafolyamatait könnyíti meg. A program alapvetően abban nyújt segítséget, hogy a nagyobb rendezvényeken – legyen szó esküvőről, gáláról vagy valamilyen konferenciáról – készült több ezer kép közül leválogassa azokat, amiket később úgysem használnál. Azaz ha beimportálod a képeket a programba, akkor beállíthatod, hogy mondjuk azokat, amelyiken valaki becsukja a szemét, vagy bemozdul, esetleg kiégett a fotó valahány százaléka, azokat az ImagenAI kiszűrje és csak a számodra megfelelő képeket tartsa meg. Ráadásul mindössze 10-15 perc alatt!

Forrás: Imagen Facebook oldal

Persze mint minden programnak, így az ImagenAI-nek is van némi hátránya. Például hogy egy leválogatás esetén a program kiszűri azokat a képeket is, amiket a fotós szándékosan svenkelt, illetve alul vagy felülexponált. Persze ez a probléma egy kis odafigyeléssel könnyedén orvosolható, csupán meg kell jegyezned ezeket a képeket, majd utólag behúznod a válogatásba.

S hogy mire képes még az ImagenAI? Simán megtanulja a szerkesztési stílusodat, és alkalmazza azt a teljes Lightroom katalógusodban. Ez azért lehet jó, mert ha egy fotózás mondjuk egy sötét szobában kezdődik, de a szabadban, fantasztikus fények között ér véget, akkor a program kiegyensúlyozza neked az expozíciót és a színtónust a teljes sorozaton.

Forrás: Imagen Facebook oldal

Összességében a program remek választást jelent akkor, ha nem szeretnél több ezer képet órákon át böngészni, vagy a fotók színének beállításával játszadozni. Vagy ha arra szeretnél koncentrálni, amiben igazán jó vagy: a fotózásra.

Share This